A 13 ezer lakosú, szőlők és olajfák szigetének is nevezett Brač Dalmácia legnagyobb szigete.

Itt található a legmagasabb csúcs az Adriai-tengeren lévő szigetek közül, a 778 méteres Vidova Gora, ahonnan tiszta idő esetén az összes dalmát szigetet láthatjuk. Brač híres fehér márványáról, melyet a washingtoni Fehér ház építéséhez is használtak. A legtöbb horvát szigethez hasonlóan Brač is felejthetetlen élményt nyújt: élvezhetjük a kellemes napsütést, fürödhetünk a kristálytiszta tengerben, gyönyörködhetünk a természet ajándékaiban, és az őskortól itt maradt kulturális örökségekben.

A sziget számos különböző települése mind-mind mást nyújt, így a csendes pihenésre, a bulikra, és a műemlékekre, kulturális kikapcsolódásokra vágyók is megtalálhatják kedvenc helyüket.

Supetar, az egyik legnépszerűbb dalmát üdülőhely, 3500 lakosával a sziget legnépesebb városa, és egyben fővárosa, idegenforgalmi- és gazdasági központja. A festői városban minden megtalálható, ami egy felejthetetlen nyaraláshoz kellhet (bár akik éjszakai szórakozásra vágynak, inkább Bolt válasszák).

A kristálytiszta tenger mellett sok neves történelmi emléket, műemléket találhatunk itt, már a 6. századból is, valamint élvezhetjük az olajfák és a szőlőskertek által megteremtett atmoszférát. 

 

 

 

Szerző: watch-man  2012.03.04. 15:05 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://supetar.blog.hu/api/trackback/id/tr104288243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása